Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2013 voor John Green en Philip Huff

In de categorie vertaalde jongerenliterauur wint ‘Een weeffout in onze sterren’ van John Green, in de categorie oorspronkelijke Nederlandse literatuur wint ‘Niemand in de stad’ van Philip Huff.

Juryvoorzitter Annemarie Terhell maakte de laureaten van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2013 bekend tijdens een bijeenkomst op de School voor Journalistiek in Utrecht.  ‘Een weeffout in onze sterren’ kreeg ook de meeste stemmen van het publiek en wint daarmee ook de Publieksprijs van de DJP.

Het is voor het eerst dat zowel de Juryprijs als de Publieksprijs naar hetzelfde boek gaat. De winnaars ontvingen elk 15.000 euro aan prijzengeld. Green deelt het prijzengeld met zijn vertaler. Het is de vierde keer dat de Jongerenliteratuur Prijs is uitgereikt.

Over ‘Niemand in de stad’ zegt het juryrapport: “De knap getroffen studentensubcultuur, de perfect beheerste stijl, Huffs verteldrift, zijn humor, de broeierige erotiek, de kwetsbaarheid van zijn personages, de muziek, de precair uitgewerkte groei naar volwassenheid, het groots opgezette drama: dat alles maakt Niemand in de stad tot een ultiem jongerenboek.”

Over ‘Een weeffout in onze sterren’: “Een inhoudelijke, rijkgeschakeerde en intelligent geschreven roman met een filosofische ondertoon en hoofdpersonen die onder je huid kruipen. Realistisch, waarachtig, subtiel en humoristisch, Een weeffout in onze sterren is het allemaal.”

De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs wordt georganiseerd door Stichting CPNB in samenwerking met CJP en Stichting Lezen. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Dioraphte.

Bron: http://www.cobra.be/cm/cobra/boek/130417-sa-djp_2013

Advertenties

~ door Eline Borms op mei 22, 2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: