Film Beautiful Creatures komt naar België

Nu de Twilight Saga ten einde is – de laatste film zette in België de hoogste box office uit de reeks neer – zijn de fans klaar voor iets nieuws. Beautiful Creatures beschikt over alle ingrediënten om hen te betoveren. Deze verfilming van de bestseller van Kami Garci en Margaret Stohl komt op 27 februari uit in de bioscoop.

Beautiful Creatures is het eerste boek in een serie van vijf, waarvan er wereldwijd meer dan 1.500.000 exemplaren verkocht zijn. Beautiful Creatures verscheen in juni 2010 in het Nederlands als “Betoverd”, gevolgd door “Vervloekt” in juni 2011 en “Chaos” in mei 2012. Vorige maand verscheen de filmeditie van “Betoverd”. In februari pakken de boekhandels hier stevig mee uit.

Vier redenen waarom Beautiful Creatures groot beloofd te worden:

1. Een prestigieuze casting: in de film schitteren zowel Oscarwinnaars Jeremy Irons en Emma Thompson als de Oscargenomineerde Viola Davis (The Help) en de voor een Golden Globe genomineerde Emmy Rossum (The Phantom of the Opera).

2. Echte tieners: ze zijn geen honderd jaar oud en onsterfelijk; Lena en Ethan zijn 16, kunnen niet wachten om te gaan studeren, voelen zich anders en weten niet wat ze met zichzelf aanmoeten… echte tieners dus, waarmee jongeren zich kunnen identificeren.

3. Boeiende thema’s: de film behandelt thema’s als fantastisme, kleingeestigheid, dwang tot conformiteit en het belang van educatie.

4. Een fascinerende setting: de film speelt zich af in het broeierige diepe Zuiden van de Verenigde Staten in het fictieve stadje Gatlin, waar de Burgeroorlog nog lang niet vergeten is. Net zoals Hogwarts in Harry Potter en District 12 in The Hunger Games is Gatlin een sleutelelement in het verhaal van Lena en Ethan; een stadje waar iedereen alles weet, en anders zijn niet getolereerd wordt.

http://www.sterrennieuws.be/nieuws/sn14166-film-beautiful-creatures-komt-naar-belgi%C3%AB/

Advertenties

~ door Eline Borms op maart 3, 2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: