Overrompeling voor Astrid Bryan op boekenbeurs

Op de Boekenbeurs in Antwerpen is vandaag een nieuw dagrecord op vlak van het aantal bezoekers gevestigd. Na afloop van de nocturne om 22.00 uur werd afgeklokt op 25.910 bezoekers, een pak meer dan het vorige record van 24.457 uit 2010. Vooral ‘Hollywoodvrouw’ Astrid Bryan lokte wel erg veel publiek.

Bryan kwam tussen 14.00 en 16.00 uur haar bestseller ‘Amazing Astrid’ promoten. Dit zal de Boekenbeurs allicht nog lang heugen. Een mensenstroom van honderden fans en andere nieuwsgierigen had zich in een wachtrij naar haar signeerstand verzameld. “We moeten daar niet flauw over doen: zowat 2.000 bezoekers waren hier vandaag speciaal voor Astrid Bryan”, erkent Geert Joris, directeur van organisator Boek.be. “Maar dat betekent meteen ook dat we ook zonder haar aanwezigheid 24.000 bezoekers zouden gelokt hebben. Voor 1 november, normaal gezien geen topdag, is dat erg veel.”

De organisatorische problemen die de toestroom bij Bryan – die veel massaler was dan verwacht – met zich meebracht, vindt Joris niet te vermijden. “Toen bijvoorbeeld Kim Cattrall hier was, waren we wél goed voorbereid en toch was het nog chaos. Ik daag iedere organisator uit om dit soort toestanden beter af te handelen.”

Het bezoekersrecord wijt Joris vooral aan “een sterke campagne en een goed aanbod dat de consument blijkbaar nog steeds kan overtuigen”. Toch wil hij het vooraf ingeschatte eindcijfer van 155.000 bezoekers niet aanpassen, aangezien de tweede week allicht een pak minder druk wordt.

http://www.hln.be/hln/nl/944/Celebrities/article/detail/1527234/2012/11/01/Overrompeling-voor-Astrid-Bryan-op-boekenbeurs.dhtml

Advertenties

~ door Eline Borms op november 11, 2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: