Boek over koning Albert II bundelt zeldzame foto’s

boek over koning albert ii bundelt zeldzame foto sFotograaf Olivier Polet heeft vrijdag zijn fotoboek “Albert II. Een intiem portret” voorgesteld. Het werk met 158 pagina’s beslaat de twintig jaar heerschappij van de zesde koning der Belgen, via momentopnames van diplomatieke bezoeken en het gezinsleven van Albert II.

De fotograaf werkt al meer dan vijftien jaar met de koninklijke familie. “Ik dacht dat het belangrijk was om een tastbaar spoor van twintig jaar heerschappij van Albert II te bewaren. Want wie weet wat België binnen tien jaar zal zijn?”

Polet omschrijft zijn boek als een “visuele getuigenis”. De fotograaf vereeuwigde protocollaire gebeurtenissen, zoals de eedaflegging van de regering en een staatsbezoek aan China, alsook meer intieme momenten zoals een wandeling in het koninklijk domein of de verjaardag van prinses Astrid.

De eerste minister Elio Di Rupo schreef het voorwoord van het boek, waarin hij de koning in lovende woorden omschreef. “België is een mooi land met subtiele evenwichten, waarvan het bestuur handigheid, een groot inzicht en een luistervaardigheid vereist die zelden van een staatshoofd gevraagd worden. Albert II verenigt die kwaliteiten, daar ben ik een bevoorrecht getuige van.”

http://www.hbvl.be/nieuws/media-en-cultuur/aid1276388/boek-over-koning-albert-ii-bundelt-zeldzame-foto-s.aspx

Advertenties

~ door Eline Borms op november 11, 2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: