Harry Potter in bibliotheek van strenge kloosterorde

Het karmelietessenklooster van Leopoldsburg heeft na de sluiting op 31 mei 2012 de bibliotheek overgedragen aan het KADOC (Documentatie- en onderzoekscentrum voor religie, cultuur en samenleving) van de KU Leuven. In de KADOC-nieuwsbrief melden de onderzoekers dat deze bib zo’n 4.000 a 5000 titels bevatte. Naast vele religieuze literatuur troffen ze ook ontspannende romans aan waaronder de Harry Potter-reeks.

Het klooster werd in 1924 opgericht door priester Poppe. Een spreekkamer met traliewerk was tot diep in de 20e eeuw het enige contact met de buitenwereld. Naast bidden werd het stilzwijgen slechts twee keer per dag onderbroken in de ontspanningsruimte.

Handgeschreven toneelstukjes in de bibliotheek tonen echter aan dat het klooster ook zijn ludieke momenten kende. De meeste boeken in de bib hadden betrekking op de geschiedenis van de orde, maar er kwamen ook andere kerkelijke en religieuze thema’s aan bod.

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1496919/2012/09/06/Harry-Potter-in-bibliotheek-van-strenge-kloosterorde.dhtml

Advertenties

~ door Eline Borms op september 8, 2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: