Vier Belgen op longlist Libris Literatuur Prijs 2012

Er prijken vier Belgen op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2012. De kanshebbers zijn Stefan Brijs (“Post voor mevrouw Bromley”), Jan van Loy (“Ik, Hollywood”), Ivo Victoria (“Gelukkig zijn we machteloos”) en Erik Vlaminck (“Brandlucht”).

De jury van de prijs voor de beste Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar heeft de namen maandagochtend bekendgemaakt.

Onze vier landgenoten zijn samen met veertien Nederlandse schrijvers in de running voor de literaire erkenning. De concurrentie is met Jeroen Brouwers (“Bittere bloemen”), A.F.Th. van der Heijden (“Tonio”) en Herman Koch (“Zomerhuis met zwembad”) niet min. Maken ook kans: Thomas van Aalten (“De schuldigen”), Miquel Bulnes (“Het bloed in onze aderen”), Stephan Enter (“Grip”), Anna Enquist (“De verdovers”), Anne-Gine Goemans (“Glijvlucht”), Vonne van der Meer (“De vrouw met de sleutel”), Jan van Mersbergen (“Naar de overkant van de nacht”), Marcel Möring (“Louteringsberg”), Chris Rippen (“Hier gebeurt niets”), Henk van Straten (“Salvador”) en Gerwin van der Werf (“Wild”).

Juryvoorzitter Robbert Dijkgraaf maakt op maandag 12 maart de zes nominaties bekend in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. De feestelijke uitreiking van de Libris Literatuur Prijs vindt plaats op maandag 7 mei in het Amstel Hotel in Amsterdam en wordt live uitgezonden in “Nieuwsuur” op Nederland 2. Aan een nominatie is een bedrag van 2.500 euro verbonden. De winnaar ontvangt 50.000 euro.

Bron: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120130_037

Advertenties

~ door Eline Borms op februari 23, 2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: