Boek van Gerben Hellinga verfilmd

De thriller Merg en Been (1985) van Gerben Hellinga wordt verfilmd onder de titel ‘Black Out’. Regisseur van de komische misdaadthriller is Arne Toonen, die afgelopen jaar doorbrak met de familiefilm Dik Trom. Het boek gaat over een ex-crimineel die aan de vooravond van zijn bruiloft ontwaakt naast een lijk. Deze Jos heeft echter geen idee wat zijn rol is in de dood van het slachtoffer, want hij heeft een gat in zijn geheugen van een paar dagen.
Merg en been beschrijft de Amsterdamse drugswereld op hallucinante wijze. Het boek is zelf stoned, lijkt het. Er komen zelfs pratende honden in voor, maar als de lezer zich overgeeft aan de roes, lijkt dat heel vanzelfsprekend, noodzakelijk zelfs. Die pratende honden waren overigens voor de jury van de Gouden Strop reden om het boek niet te nomineren.
De film moet dit najaar worden gedraaid. Acteurs zijn nog niet bekend. Toonen heeft het scenario geschreven met Melle Runderkamp en Luuk Frank van Heerde. Het is de bedoeling dat Black Out begin 2012 in de Nederlandse bioscopen te zien is.

Bron: http://www.crime.nl/

Advertenties

~ door Eline Borms op februari 11, 2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: